Trikken är din ven ikke krach med den

Vintern har slått till i Oslo och vi är väl påklädda! Vi ser att det är ett visst antal som kollar bloggen varje dag, vi skulle uppskatta om ni lämnade en liten hälsning då och då, vore mye trevligt!


1 advent

Vi vaknade upp på 1 advent, drog upp rullgardinen och såg ett vitt Oslo! Vi gjorde julmysigt i lägenheten och föjde Sofia till jobbet. Karro och jag tog oss en varm choklad efter vandringen i snöstorm. Jag fick lite leverans från Sverige, bland annat andra delen av mitt duntecke, Karro provlåg och blev som begravd. Efter att Sofia slutat jobbet blev det adventskos, hon och Sara hade med sig massa gott från cafét. Kvällen slutade med att Sara gjorde manikyr. Förövrigt är vi dom ända i lägenhetshuset som har adventsljusstake.


Kos

Nu är vi alla återförenade för kvällen, Jag och Sofia har kommit hem från vårt jobb, Karro från sitt jobbsökande, vi  sitter här och fikar med te och kakor. Kos.
Oslo by night del 2


Lite förändring i headern nu när Karro är tillbaka!

julebak!

De senaste dagarna har vi koslat till det ordentligt! Gått runt mycket på stan och inget mindre än börjat med julbaket! Åkte hem till Sofias syster och bakade Lussekatter! Eftersom vi inte har någon ugn. Inatt vaknade Karro av att Sofia tog tag i och skakade till henne. Undrade vad i hela friden som händer och hon förklarar så logiskt att hon skulle ge igen på Malin som skvätt vatten på henne i lucka 16! I julkalendern. För det var så mycket vatten...Nu undrar vi vad Sofia kommer göra härnest i sömnen.


Återförenade

Grannarnas internet har kommit tillbaka, så nu sitter vi här i hörnet igen och snyltar. Hoppas det håller i sig. Karro ligger bredvid mig i sängen, hon är tillbaka! Sofia jobbar idag så Karro och jag ska trottsa kylan och göra lite ärenden, biblioteket, nordea, kolla födelsedags och julklappar, köpa trikkenkort och lite sånt. Ikväll ska vi alla hem till Sara och baka lussekatter! Det är ju första advent på söndag och sofia har stora planer.

Då var det söndag igen

Känns som det är söndag hela tiden.  I Sverige hatade jag söndagar men här älskar jag dom. Vi har fortsatt problem med internet, vi lyckas få lite kontakt ibland, som tex nu. I helgen har vi jobbat, igår kollade vi på tre filmer, The Perfect man, Closer och Dear John. Idag ska vi gå på kino, Harry Potter! Och imorgon kommer Karro tillbaka! Nu ska vi spise lite amerikanska pannkakor till frukost. Ha det

Internetproblem

Igår var vi inne hela dagen. Vi sminkade oss och fotade hela dagen!
Och nu till det tråkiga, vi har återvänt till Mcdonalds och snyltar på deras ingternet. Vi har sagt upp vårt mobila för det funkade inte och vi kan inte ansluta till grannarna. Så kanske inte blir så mycket uppdaterat tills vi hittat en ny lösning.

15 november

Idag var det en dag med ärenden. Vi besökte Skattetaten, Nordea och Deichmanske biblioteket. Älskar det med sina bokhyllor ända upp till taket. Sedan begav vi oss till IKEA, där vi inte hade några ärenden, utan bara roade oss och fikade! Vårat trikkenkort har gått ut så vi har gått överallt idag, förutom till IKEA så nu ligger vi i soffan och nästan somnar. Godkväll!Söndagskos

Igår kollade vi på film och grät floder mitt i natten, P.S I love you, vilket resulterade i en sovmorgon. Det lagades mycket god brunch. Vi gjorde oss iordning och strosade runt i de fina kvarteren på Frogner och drömde oss bort till de fina vindslägenheterna med ballkong. Vi fikade på Kaffebrenneriet och vandrade sakta hemåt. Väl hemma fikade vi lite mer med te och Lugn musik i form av Bon Iver. Nu blir det middag, Ha det!Dålig dag med gott avslut

Idag gick det inte så bra på varken mitt eller Malins jobb, jag fick ett otrevligt välkomnande och blöta fötter i snöslask och Malin tappade bestick och gick in i bord. Jisses, det kan ju dock bara gå bättre härifrån, eller hur? Desto mer lyckosamt är att jag träffade min all-time-favourite, Håkan Hellström på skivsignering. Äntligen efter alla dessa Håkan-skivor på replay. Vi avslutade kvällen hos grannarna med filmen Inception, galet bra film och himlarns trevliga gutter.
Och dessutom; Malin upptäckte att Skattetaten har gjort ett pyttelitet fel, de hade skrivit att hon var född den 45 december istället för 5, det var tydligen inte bara vi som hade en dålig dag på jobbet...


Koseligt med snö

Snön har fallit på Hansteensgate.
Idag har vi skrivit kontrakt på lägenheten, klapp på axeln. Det har varit en hektisk dag, Vi båda har jobbat, Sofia på cafét och Malin på restaurangen, men nu börjar kvällen gå mot sitt slut och vi ska kosela ner oss i våra varma sängar med snöfall utanför fönstret. Imorgon blir det mer jobb förr oss båda. Hadeee!

Lusekofta

Idag köpte vi våra lusekoftor som vi gått och tittat på sen vi flyttade hit.

Oslo by night del 1

En natt kunde inte Sofia och jag sova, så vi tog en promenad längs de tomma gatorna. Jag tog med stativet och kameran, sofia tog med block och penna.

Låt oss presentera...

Våran norska granne Kristoffer är här, sofia rensar sin garderob, Kristoffer föll för denna tröjan och bestämde sig för att behålla den.

Det ekar i lägenheten


Malin åkte hem till Göteborg i Fredags för att hälsa på vänner och familj. Jag har passat på att spela sims sju timmar i stäck (jag vet, sjukt) gått och lagt mig onödigt sent, som alltid. Jag har hängt med min syster som rensade ut sin garderob och min egen fylldes därmed. Min sista dag ensam äter jag frukost och dricker te ur Malins kopp och ska strax pallra mig iväg till loppis i grünerlokka.


Den här blommiga klänningen är ett av många plagg jag fick.

Partysvenskar?

Vi har blivit frågade några gånger om vi är partysvenskar, här är låten.
Myste till det

Vi firade 1 månad med att mysa till det med ljus, varm choklad och glass.
Till helgen kommer Karros syster och hennes pojkvän hit och lånar sovplatser, de ska på konsert, Sofia ska jobba och Malin åker hem till Göteborg och hälsar på!


1 månad

Idag har vi bott i Oslo i 1 månad, det firar vi med att äta vid köksbordet för typ andra gången!
Sedan ska vi till våra norska grannar och kolla på film!

RSS 2.0