Halloween helgen

Då har det varit Halloween och Simone, Jacob och Niklas var här över helgen, Vi åt läskigt middag och blev bjudna till grannarna på Halloweenfest! Mye morsomt











Superhjältar

Igår var vi hos Sofias syster. Hon målade våra naglar till Halloween, vi ska varasuperhjältar, det blev superfint!!
Idag har vi massa att fixa och ikväll ska vi hämta Simone, Jacob och Niklas vid centralen.
Sofia:

Malin:

Före och efter

Det är nästan lite pinsamt att visa hur vi hade det innan vi städade. Men måste visa hur fint det är nu!
Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Kan ju lägga till att vi bara bott i stöket i två dagar

Sofia hallowenpysslar

Aldrig vart med om nått liknande

Nyhet

Idag har det regnat hela dagen, vi gick först en sväng på stan med Sara och kollade hallowengrejer sen åkte vi till IKEA och köpte en hylla! Vi konkade och bar den hem från bussen, norrmännen tittade på oss och fnissade. Sedan kämpade vi ihop den och titta så bra det blev!



supert!

Målardags

Vi startade dagen med amerikanska pannkakor, sedan gav vi oss ut på stan för att leta färg! Nu är köksbordet, stolarna och byrån mycket finare och fräschare, dock är det grejer överallt nu och det blev middag på golvet.
Men det blir fint och tort tills på fredag då vi får finbesök i lägenheten över helgen, i form av Simone, Jacob och Niklas!








Skattetaten och storhandling

Idag har vi vart på skattetaten och fixat mitt skattekort och norskt perssonnummer äntligen, sen köpte vi pizzaslic till lunch och unnade oss en coca cola, åkte en liten bit utanför Oslo och storhandlade sedan tog vi T-banan hem igen!








Denna farbror sitter alltid och spelar på samma ställe varje dag, tycker han är lite söt när han sitter där, ska ge han en peng någon dag.

3 veckor

Söndagar här är alltid lite mysiga, Inga affärer är öppna så imorse fick vi äta knäckemacka med smör inprinsip för det var lite tomt i kylen. Vi har även vart på loppemarked då vi fyndade ljuslyktor, byrå och lite kläder. Vi strosat runt i det fina höstvädret och ner på Aker Brygge där p3 har livesändning, det var ett norskt rapband där som sjöng om partysvenskar, de var lite underhållande, ska länka låten när den släpps. Fikade även på Saras café. Jag måste säga att jag älskar Oslos väder! Det verkar som det nästan aldrig regnar *peppar peppar ta i trä* Igår firade vi tre veckor här och vi trivs som fisken i vattnet!
Här kommer bilder från dagen.










Loppemarked

Sofias mamma är på besök! Idag har vi vart på Loppemarked, vi fyndade lite småsaker som vi lägger upp sen.
Vi har även en ny header! vad tycks?

Mumin

Hälsade på Sofia på hennes jobb idag!


Första snön

Igår kom första snöflingorna i Oslo och vi sprang ut i pyamas likt barn som precis fått syn på jultomten. Jag har fått en kaffemaskin i samband med mitt jobb som kaffedemonstratör för Nestlé, så vi värmer oss i kylan med varm choklad och kaffe. Det ligger kaffe kapslar och kaffetillbehör i hela huset, snart får vi inte plats här..


Nya ord ny frisyr

Sofia ville bli klippt, så jag tog saxen i handen och gjorde som hon sa. Hon blev mycket söt i sin nya frisyr!


Vi utökar vårt norska ordföråd


IKEA

Idag tog vi IKEAbussen till IKEA! Vi kikade på vad vi ska köpa och mätte lite. Sofia åt årets första pepparkaka och vi kom hem med tre handdukar och en plastpåsehållare.




Tävling

Idag hade vi tävlig om vem som blev klar först. Det var fajt och jämt in i det sista! Malin vann och fick 10 min och 25 sek, Sofia fick 10 min och 43 sek. 1-0 till Malin. Ni får gärna ge förslag på mer tävlignar som vi ska göra!

(våra huvuden ser helt skeva ut pga vidvinkelobjektiv)




Malin fyndade en mysdress för 99kr idag! Ser ut som en jättebebis går runt i lägenheten, grannarna börjar ju undra.

Första utekvällen

Igår testade vi på Norges uteliv. Det enda stället som vi faktiskt kunde hitta till och hade 18-gräns var trumpet, en liten mörk kareokebar med människor i två ålderskategorier; de nyblivna 18-åringarna och de som hade passerat sträcket 35... och så vi. Våra bordsgrannar erbjöd oss egen medhavd dryck i en skum flaska, vi tackade snällt nej och så flörtade en tjej med sofia, det var något nytt. Bättre lycka nästa gång, nästa  vecka troligtvis ska vi ut med två svenska killar som har lovat oss att visa oss Oslos nattliv.









Helt plötsligt började Norrmännen deras "nationalsång" och vi kände oss lite vilsna

Ensamdag

Igår Jobbade sofia och började tidigt och jag började när hon slutade så vi sågs inte på hela dagen. Jag tog mig en sväng på stan ensam istället och fotade lite. Det är så fint här med alla höstträd.

Det var även ett stadsbesök här så hela Karl Johan var fullt med flaggstänger, kravallstaket, poliser och militärer. spännande! Häromdagen bakade även Sofia och jag Boller! Vi går in för detta med Norge, det är som att sverige har sina kanelbullar typ, dom finns överallt och folk äter dom överallt. Vi har även beställt internet som kommer om en och en halv vecka!



Satte upp massa fina bilder på väggen!



snabb uppdatering

Antagligen har de andra internet som vi kommer åt hemma också blockat oss. Så vi kommer inte in på något. Sitter nu på burgerking. Vi ska försöka skaffa oss eget. Malin var på intervju på restaurang Druen igår och ska provjobba där torsdag fredag, Sofia hade samma dag intervju och är nu på utbildning som Demostratör. Vi hoppas att det går bra för oss båda! och hoppas att internet ordnar sig och att Karro kommer snart.

Helgen

I helgen har vi varit på Loppmarknad i Grunnelokka, solen sken och det var görgött som vi säger i Göteborg!




Vi var och handlade och hittade denna. Är det en tvättmaskin i mataffären eller är det en torktumlare, NEJ det är en brödskivar maskin! fantastiskt, man lägger i sitt bröd så skivar den av sig själv!

Dom har massa söta elbilar i Oslo!

Vi använder Burger King som vårt kontor!

Karro åker hem till Göteborg på en liten visit, vi hoppas på att hon återvänder  snart och i ett stycke!

God morgon

Sofia åkte iväg tidigt och jobbade imorse så när Karro och jag vaknade såg vi detta meddelande på vår whiteboard. Fint!


De senaste dagarna

Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna.


Lilla fågeln Erik som vi hittade mitt på gatan helt stilla som vi tog in en stund i värmen

Efter lite värme och vilande flög Erik glatt iväg upp i trädet igen!


Vi införde Fia med knuff tävling som vi ska ha varje kväll innan vi sover

Sofia tyckte vi behövde lite förändring så hon fällde ut bäddsoffan


Redo för en springtur runt kvarteret

Soliga Oslo

Idag var en solig och fin dag. Vi har fått gjort ganska mycket men känns ändå som lite, tiden går så fort här. Här kommer vår dag i bilder!


Vi satte oss på ett cafe och surfade på deras internet och kollade jobb



Strosade runt på Aker Brygge i solen



Gick genom parken förbi slottet


Var på Adecco och la in våra cv:n snyltade även av deras kaffe

Var lite turistiska

Kikade in på svenskaföreningen

Nu föreslås Sofia att vi ska leka kurragömma! god kväll

Internet

Våran granne som vi snyltade vårt internet på har svikit oss, vi tror han har blokerat oss så vi kan inte ansluta längre. Därför kommer vi inte uppdatera lika ofta tyvär, eftersom vi inte hittar så många andra öppna nätverk som funkar lika bra. Men vi hoppas på att vi kommer in på nått bra så småningom!
Vi hittade en liten fågelbebis mitt på gatan ute i regnet idag, han såg skadad ut och rörde sig inte. Vi döpte honom till Erik och tog hem honom till värmen och nu ser han ut att må mycket bättre! Vi ska se ifall han vill flyga iväg snart. Sofia sitter och skriver brev till Mette-Marit, hon planerar att skriva brev en gång i veckan till henne, vem vet vi kanske blir goda vänner! Nu ska vi ut och lämna mer CV och hoppas på att vårt internet funkar bättre när vi kommer hem.

Önska oss lycka till i jobbjakten, stötte på massa andra svenska tjejer som gick runt med sina CV idag.

Le grand Tour!

Idag var mäklarn på besök, vi pratade och allt lät bra. Förutom att det inte finns något förråd så vi har trängt undan alla kartonger så gott det går. När han hade gått storstädade vi, dammsög och tvättade golv. Hängde även upp lite grejer på väggarna. Nu har vi ätit middag framför teven som vi fått att funka och ska ut på en liten kvällspromenad och handla glass! Imorgon blir det mer jobbsök.

Här är en video på hur lägenheten ser ut just nu och när sofia kör sin dagliga dans i köket!

 

 


Dagens citat

Malin: Karro vad lyssnar du på?
Karro: Gissa..
Malin: The Cure?
Karro: Jupp
Sofia: Tycker det lät bra faktiskt, skön kvällsmusik.
Malin: Låter lite som indianmusik faktiskt...


Måndagens bedrifter.

Våran plan för dagen var att gå upp klockan 08:00 för att hinna med allt vi skulle göra, men vi snoozade lite för länge och gick upp 11:30. Vi gjorde oss iordning och kom inte utanför dörren förän 13:45. Vi började med att gå till Skattetaten för att fixa skattekort och norskt personnummer, men man var tvungen att ha ett jobb först innan man fixade det. Vi gick vidare för att lämna ut våra CV:n, pratade med en trevlig norsk vakt, vilade och kollade på alla människor. Vi kom hem för ungefär en timme sen och är helt slut. Sofia har spelat lite Sims och nu lagar vi middag, ikväll blir det Kycklig Wraps. Imorgon ska vi lyckas bättre och gå upp tidigt tidigt!


Som ni ser har vi inte riktigt fått iordning än. Vi behöver bara få bort alla tomma kartonger.
Förövrigt tog det en timme för Sofia att göra Sims-gubben.

Bildbomb

Här kommer en bildbomb över våran dag. Vi gick upp 12:30 och kom inte ur pjamasen förän efter 17:00.

Oorganiserat kaos

Utsikten från vårt köksfönster, vår mysiga innegård.

Rengjort och städat hela dagen.

Erik i vårt fönster i sällskap av våra kokböcker.

Resultatet av för mycket kläder..stången gick sönder.

Blev tillslut en middag i alla fall, pasta med köttfärsås a la Karro

Vill ni ha vår adress får ni maila.

Man tager vad man haver.

Nu blir det kvällsfika med dessa och lite sex and the city.


Dagens citat x3


Sofias och Karro funderar över i vad vi ska frysa in den överblivna köttfärsen, Sofia tycker i en burk med argumentet "jag vill..jag vill använda den här!"

Karro sätter lite senare på musik, Malin tittar förvånat upp och säger "Lyssnar du på Justin Bäver??!" Karro svarar rappt "Det är Miley Cyrus!"

Karro och Sofia står och rullar chokladsbollar, Sofia påstår att dom ser lite påskiga ut och säger "Påsken är väl en härlig årstid" hon tänker några sekunder och säger sen "påsken är ingen årstid dumskalle"

om ni hade varit här hade ni garvat lika mycket som vi, så kom och hälsa på as soon as possible!!


Första kvällen

Vi tog oss en liten kvällspromenad ner för Karl Johan och vidare bortåt havet. Var nästan ute och gick i två timmar och köpte med oss ett par boller som är typiska norska bullar som säljs överallt, vi kvällsfikade dem med en kopp varm choklad, sex and the city och massa tända ljus i vår kalla lägenhet. Var nyligen en ettrig liten hund som skällde utanför och grannarna har fest..Önska oss lycka till med att somna.



Inflytt

Vi har flyttat in i vår tvåa med högt i tak och stora fönster nära stan. Sakta men säkert blir lägenheten mysigare och iordningställd. Det drar kallt men vi har alla letat fram varma tofflor och värmde oss med linssoppa som första middag. Nu ska vi ta oss en liten sväng på Karl Johan och kika in vår nya stad.



Karro tar sig ann toaletten!

Raviolilunch

Snyltar på grannarnas internet

Börjar få iordning och få de mysigt



Packat och nästan klart!

Nu är nästan alla grejer på plats i släpvagnen! Imorgon bitti klockan 07.45 bär det av till Oslo!




Mot Oslo

På lördag bär flyttlasset av så idag vad det dags för avskedsmys med våra kära vänner, kramades vi hejdå med tårar men även mycket skratt. vi fick inflyttningspresenter av Jenny och Daniela också, en fin kasse med ännu finare innehåll.






 

 


RSS 2.0