Shanghai - städernas stad

Godmorgon! vi har tagit oss från peking till shanghai och gått från noll till hundra. Vi sammanfattar peking som kallt, grått och utan någon breathtaking shopping, så vi var inte så ledsna att lämna staden. Däremot så var det lite mer vardagsliv i peking, vi bodde i hurtongerna där lokalbefolkningen bor i 1'5 m höga hus och försörjer sig på sina små små matbutiker eller snarare kryp-in, Vilket var kul att se. Kinesiska muren var fantastisk som att titta på en tavla över muren och de höga bergen. Tack och hej till peking och hello fabulos shanghai! Vi flög hit i fredags och fyra dagar som har gått känns som 40. Det finns så mycket att se, så mycket att göra, så många skyskrapor och vi shoppar och prutar tills vi är helt slut. Shanghai är som alla dom bästa städrna i världen i ett. Det är paris och new york, tokyo, san fransisco och los angeles och det finns helt säkert en hel del andra influenser i staden som vi ännu inte upptäckt. I lördags var vi uppe i en av dom högsta skyskraporna i världen och avslutade kvällen med en drink på 87 våningen. För att förklara hur högt det är kan vi säga att man fick lock för öronen när vi åkte upp i hissen och toppen på bygnaden syns oftast inte nerifrån bland dimmorna där uppe. Som ni förstår har vi ingenting att klaga på och nu ka vi ge oss ut i livliga shanghai och se vad mer staden har att bjuda på, vem vet vi kanske hittar oslo eller barcelona också!

Framme i Peking

Nu ligger vi nerkurade på hotellet någonstans i Peking, vi bor i den gamla delen bland låga hus, gränder och massa kineser som kollar på oss som om vi gått vilse inne bland kvarteren. Nyss hemkomna från ett försök av att äta middag då ingen förstod engelska. Det resulterade i var sitt grillspätt och majskolv.Vi var dom ända européerna där så 4 kineser ryckte tag i oss och följde oss till bordet och stod och hängde över när vi kollade på menyn. Så fort vi frågade nått på engelska inkluderades hela personalstyrkan, men dom var väldigt vänliga.

Flygresan hit gick bra, dock virrade vi runt på flygplatsen ett tag innan vi förstod att man skulle ta ett tåg för att komma till den avdelningen där man hämtar ut sina väskor, så stor är den.
Imorgon har vi bokat en dagstur då vi ska se kinesiska muren och den förbjudna staden bl.a.

Bilder kommer när vi hittar ett snabbare Internet.

God natt!

Overkligt nära

 
Ca 15 kilo! Så mycket väger våra liv. I ett halvår frammåt iallafall. Taggade, nervösa, förväntningsfulla men framförallt så känns resan ännu ganska overklig. Det känns som vi alltid skulle vara i Oslo och resan kändes så väldigt långt bort, som att den här dagen aldrig skulle komma och vips, så känns det helt plötsligt väldigt overkligt nära. Ja vi kommer nog fatta att vi är i Kina när vi först satt fötterna i Peking. Hadeeee sverige!
 

Det stora äventyret!

Ni vet hur man ibland har lust att bara snabbspola förbi vintern och alla dom där gråa, trista och kalla månaderna. Det är precis det vi ska göra nu. Efter 2 års jobb i Oslo har vi nu gjort oss välförtjänta av en 6 månaders semester. Vi är nästan lite avundsjuka på oss själva, men vi lovar att skicka en del av semestern hem till er och här börjar det.

Kina

Kinesiska muren blir en av sevärdheterna

Fillippinerna

Bali
Vi ska bo på en surfcamp en vecka och förhoppningsvis bli någorlunda bra på att surfa!

Malaysia

Vietnam

Laos
I Laos ska vi göra The Gibbon Experience. Där bor man i trädkojor, åker linbana över djungeln och spanar på apor.

Thailand


Sri Lanka
I Sri Lanka blir det en heldag i Yala nationalpark

Indien

RSS 2.0